İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Girişimcilik Bölümü

İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi 2010 yılında eğitim dili İngilizce olan İşletme ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik olmak üzere iki bölümle faaliyete geçmiştir. Her iki program da 2015 yılında ilk mezunlarını vermiş ve %25’i uluslararası olmak üzere 350’yi aşan öğrenciye işletme ve yönetim bilimleri alanında uluslararası standartta eğitim veren bölümler haline gelmişlerdir. Fakültemiz 2016 yılında eğitim dili Türkçe olan iki yeni bölüm olarak Girişimcilik ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerini de programları arasına katmıştır.

İşletme, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi bölümler genellikle ülke kalkınmasında önemli birimler olan işletmelerin faaliyetlerini daha etkin biçimde yürütmelerine katkı sağlayacak insan kaynağının yetiştirilmesine odaklanmaktadırlar. Ancak ülkelerin ekonomik kalkınmalarında mevcut işletmelerinin rekabetçiliklerinin artırılması kadar önemli olan bir diğer nokta da yeni girişimlerin sayılarının artmasıdır. Özellikle bilim ve teknoloji alanında yenilikçiliğe dayalı bir rekabet avantajı ancak çok sayıda yeni oyuncunun piyasaya girebilmesine bağlıdır. Bu gerçeklerden hareketle, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’ne bağlı yeni bir bölüm olarak Girişimcilik Bölümü’nün açılmasına karar verilmiştir.

ŞEHİR Girişimcilik Bölümü’nün benzerlerinden en önemli farkı; İstanbul Şehir Üniversitesi’nin disiplinlerarası eğitim yaklaşımı içinde öğrencilerine üniversite bünyesindeki tüm bölümlerin ortak birikiminden olabildiğince yararlanma imkanı tanıması ve böylece öğrencilerine kendilerini geliştirebilecekleri yeni ve farklı alanlar açma fırsatı sunmasıdır. Girişimcilik Bölümümüzün bir diğer özelliği ise İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan diğer bölümlerinin sahip olduğu ortak birikime yaslanıyor olmasıdır. Bölümümüz fakültemizde faaliyet gösteren Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümleri ile yakın işbirliği içinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 2010 yılından bu yana faaliyeti sürdüren ve geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren fakültemiz yönetim, finans, pazarlama, operasyon yönetimi, ekonomi ve strateji gibi girişimcilikle yakından ilişkili alanlarda uzmanlaşmış, iş dünyasıyla iç içe, uluslararası tecrübeye sahip güçlü bir akademik kadroya sahiptir.

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Girişimcilik Bölümü’nün bir başka farklılığı ise öğrencilere sunacağı programlarda Üniversite/Fakülte/Bölüm seçmeli ders havuzlarıyla farklı uzmanlık alanlarında kendilerini geliştirme imkanı sunacak olmasıdır. Dileyen öğrencilere üniversitemiz hazırlık programına devam ederek İngilizce ve seçmeli dersler çerçevesinde diğer farklı dilleri öğrenme imkanı da sunulmaktadır. Hazırlık programından başarıyla mezun olan öğrencilerimiz istedikleri takdirde derslerinin tamamına yakınını İngilizce olarak da alabilmektedirler.

Bölümümüz, üniversitemiz bünyesinde bulunan Teknoloji Transfer Ofisine bağlı Kuluçka Merkezi ile yakın bir işbirliği içinde faaliyet göstermektedir. 2016 yılı Türkiye Girişimcilik Endeksinde 15. sırada yer alan üniversitemizin yenilikçilik ve girişimcilik lokomotifi durumundaki Kuluçka Merkezimizin katkılarıyla Girişimcilik Bölümü öğrencilerine kendi girişimlerini gerçekleştirebilecekleri, gerekli desteğe kolayca ulaşabilecekleri bir ortam sağlanmış olmaktadır. Öğrencilerimizin gerek bu merkezde, gerekse iş dünyasında yapacağı zorunlu stajlar sayesinde alan bilgisine daha öğrenciyken ulaşmaları da hedeflenmektedir.